Recomandări

Obiectiv Comun: Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor

post-img
Obiectiv Comun
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Cărţile digitale oferă noi posibilităţi de acces la cunoştinţe, având costuri reduse şi o accesare pe arii geografice mari. Cărţile tradiţionale dispun însă de o largă apreciere. Toate formele de cărţi aduc o contribuţie valoroasă educaţiei şi propagării culturii şi informaţiilor. Recent, pe 23 aprilie, a fost marcată Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, care are scopul de a promova cărţile şi plăcerea lecturii. Cartea, lectura şi evenimentele dedicate cărţii sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: CONSTANTIN ȘCHIOPU - doctor habilitat, profesor universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova; NINA CORCINSCHI - doctor habilitat în filologie, conferențiar universitar, directoare a Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu Hasdeu” al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, critic literar; DIANA MIHUŢĂ - manager librărie. Moderator: Dana Ciobanu, producător: Elena Guţu. 

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter