Actualitate

Mihai Popșoi a întâmpinat-o pe Luminița Odobescu la Chișinău, înainte de cea de-a treia reuniune a Tralateralei R. Moldova-România-Ucraina

post-img
Mihai Popșoi, Luminița Odobescu

Ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, a ajuns la Chișinău, unde viceprim-ministrul, ministru afacerilor externe, Mihai Popșoi, va găzdui astăzi cea de-a treia reuniune a Tralateralei Republica Moldova-România-Ucraina la nivel de ministere de externe.

"Mi-a făcut o deosebită plăcere să o primesc la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova pe ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu. În cadrul întâlnirii am discutat despre perspectivele cooperării bilaterale și valorificarea proiectelor comune în domeniul energetic, al infrastructurii, agriculturii și educației", transmite Viceprim-ministrul, ministru afacerilor externe, Mihai Popșoi.

Mihai Popșoi, Luminița Odobescu


Ministrul Popșoi i-a mulțumit omologului român, Luminița Odobescu, pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. România a fost întotdeauna și rămâne un susținător aprig și sincer al Republicii Moldova în parcursul ireversibil către marea familie europeană.

Mihai Popșoi, Luminița Odobescu


Luminița Odobescu a menționat că România va continua să ajute Republica Moldova în realizarea reformelor necesare integrării în Uniunea Europeană. „Vă felicit pentru acest moment istoric. R. Moldova a demonstrat că, dacă există determinare, se poate. Puteți conta pe sprijinul României.”

Mihai Popșoi, Luminița Odobescu


Astăzi, Luminița Odobescu va participa la Reuniunea Trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina, găzduită la MAE.

Cea de-a treia reuniune a Tralateralei Republica Moldova-România-Ucraina va avea loc la Chișinău

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter