Social

Un proiect investițional de renovare a acoperișului Spitalului raional Dondușeni, finalizat recent cu sprijinul CNAM

post-img
Un proiect investițional de renovare a acoperișului Spitalului raional Dondușeni, finalizat recent cu sprijinul CNAM

Un proiect investițional de renovare a acoperișului Spitalului raional Dondușeni a fost finalizat recent cu sprijinul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Proiectul a fost finanțat cu peste un milion de lei din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale, administrat de CNAM.

Acoperișul instituției medicale nu a fost reparat în ultimii 38 de ani, iar lucrările de renovare au inclus montarea tablei de țiglă și membranelor bituminoase, înlocuirea  jgheaburilor și burlanelor pentru blocul principal și blocul auxiliar, renovarea intrării principale în clădire și montarea balustradelor.

În urma unei vizite de monitorizare a executării proiectului, reprezentanții CNAM au constatat că lucrările au fost finalizate și corespund proceselor-verbale de recepție a lucrărilor executate. Nereguli în implementarea proiectului nu au fost depistate.

Această investiție va contribui semnificativ la îmbunătățirea condițiilor de acordare a asistenței medicale și la crearea unor condiții de muncă mai bune pentru cei aproape 200 de angajați care activează în Spitalul raional Dondușeni. Anual, aproximativ cinci mii de pacienți beneficiază de servicii în cadrul acestei instituții.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter