Sport

Daniel Procopciuc și-a trecut în palmares un nou titlu de campion mondial la armwrestling

Daniel Procopciuc, un nou titlu de campion mondial

Daniel Procopciuc și-a trecut în palmares un nou titlu de campion mondial la armwrestling. Sportivul din Republica Moldova a obținut medalia de aur, în proba brațului stâng. A urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere și Marina Iordachi, care a triumfat în concursul brațului drept.

ZFR

În categoria până la 75 de kilograme, Daniel Procopciuc s-a dovedit a fi cel mai puternic. În finala brațului stâng, reprezentantul Republicii Moldova a câștigat în fața sportivului turc Salih Koc, care a comis o serie de faulturi. Acest lucru i-a adus lui Daniel Procopciuc al șaptelea titlu de campion mondial.



S-a evidențiat și Marina Iordachi, care a concurat în limitele categoriei 80 de kilograme și triumfat în proba brațului drept. În finală, sportiva din Republica Moldova a învins-o pe reprezentanta Kazakhstanului, Deshi Dursayeva. De menționat că Marina Iordachi a câștigat și titlul de vicecampioană mondială, în concursul brațului stâng.


La Campionatul Mondial de Armwrestling, care a fost organizat la Chișinău, Republica Moldova și-a adjudecat 18 medalii. În total, la acest eveniment au concurat peste 1.500 de sportivi.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter