Recomandări

„Obiectiv Comun”: Transportul auto, principala sursă de poluare

post-img
emisiune

Mai bine de jumătate din vehiculele înregistrate au peste 20 de ani vechime, iar fiecare a treia maşină e mai veche de trei decenii, arată datele Agenţiei Servicii Publice. În prezent, Republica Moldova e singura ţară din Europa care nu a impus standarde de poluare la importul automobilelor vechi. La mijlocul lunii mai, a intrat în vigoare o lege privind calitatea aerului atmospheric, dar actul nu poate fi pus, deocamdată, în aplicare până nu va fi stabilită şi valoarea amenzilor. Între timp, Uniunea Europeană a ajuns la standardul Euro 6, datorită unor politici clare în domeniul transporturilor implementate de toate ţările membre. Impactul automobilelor vechi asupra calității aerului şi metodele de intervenţie sunt subiectele emisiunii „Obiectiv Comun” de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: ANDREI CUCOŞ - şef Direcţia politici în domeniul protecţiei aerului atmosferic Ministerul Mediului; CONSTANTIN BERESTEANU - preşedinte Asociaţia Importatorilor de Automobile Autorizaţi şi VLADIMIR GARABA - expert de mediu. 

Realizator – Elena Guţu, producător – Ana Iacub.  

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter