917 proiecte au fost implementate în localitățile din R. Moldova prin intermediul Programului național „Satul European”.
Este vorba de 154 proiecte de apă și canalizare; 110 proiecte de iluminat public; 36 planuri urbanistice generale; 176 clădiri publice renovate; 32 proiecte de instalare a stațiilor/panouri fotovoltaice; 257 edificii sociale reabilitate; 98 monumente istorice renovate; 13 co-finanțare proiecte externe; 20 de creșe; 21 condiții de sanitație bune în școli.
Datele au fost făcute publice de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
Potrivit lui, pe lângă cele 917 proiecte finalizate, altele 730 sunt în derulare și vor fi implementate în perioada următoare.
Este vorba de 223 pentru acces la apă și canalizare; 57 pentru iluminat public; 72 planuri urbanistice generale; 128 renovări de clădiri publici; 30 instalații de stații fotovoltaice; 104 edificii sociale vor fi reabilitate; 11 proiecte cu finanțare externă vor fi co-finanțate din bugetul de stat; 17 creșe; 18 școli vor avea condiții mai bune de sanitație.

„Am alocat cele mai multe resurse pentru dezvoltarea satelor și orașelor din țara noastră. Asta vom face și mai departe. Împreună cu Uniunea Europeană vom construi condiții de viață mai bune în fiecare localitate din Moldova. Integrarea Moldovei în Uniunea Europeană va crește și mai mult investițiile în sate și orașe. Primarii știu cel mai bine acest lucru”, a menționat Andrei Spînu.