Economic

15 companii autohtone vor primi granturi de până la 600 mii de lei

post-img
bani, lei moldovenești, Republica Moldova
Sursa foto: tvr

15 companii autohtone vor accesa finanțare nerambursabilă între 200 mii de lei și 600 mii de lei (30 mii de euro) pentru a investi în dezvoltarea, ecologizarea, digitalizarea și internaționalizarea afacerilor, transmite MOLDPRES.

Managerii companiilor beneficiare au participat la o sesiune de informare pentru a fi familiarizați cu prevederile contractuale. Ulterior, agenții economici vor semna contractele de colaborare pentru accesarea susținerii financiare nerambursabile prin intermediul programelor la care au depus proiectele investiționale.

Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), din numărul total de noi beneficiari, cinci activează în mediul rural, iar 10 își desfășoară activitatea în mediul urban. Dintre aceștia, opt afaceri sunt gestionate de tineri și șapte de femei.

Suma totală a finanțării constituie circa patru milioane de lei, resurse acordate din bugetul de stat sau alocate de Uniunea Europeană și Banca Mondială.

Granturile sunt acordate prin intermediul instrumentelor de suport antreprenorial ale ODA: Programul de Start pentru Tineri, Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+2”, Programul de transformare digitală a IMM, Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea ÎMM și Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter