Social

Ministerul Mediului și BERD colaborează pentru extinderea programului Orașe Verzi în Republica Moldova

post-img
Ministerul Mediului și BERD colaborează pentru extinderea programului Orașe Verzi în Republica Moldova

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, împreună cu secretarul de Stat, Grigore Stratulat, au avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), condusă de Lin O’Grady, Director Adjunct al Departamentului Politici de Infrastructură Durabilă și Pregătire a Proiectelor, pentru a discuta posibilitatea de a extinde programul „Orașe Verzi” în alte localități din Republica Moldova, având în vedere succesul și impactul pozitiv pe care această inițiativă l-a avut în orașele deja implicate, precum Chișinău și Bălți.

floare carpet

De asemenea, s-a abordat ideea creării unei rețele de localități, grupate pe regiuni. Aceasta tactică ar putea facilita planificarea și implementarea proiectelor cu impact la nivel comunitar, precum și schimbul de resurse și expertiză.

Ministrul Mediului a apreciat implicarea BERD în dezvoltarea proiectelor în Republica Moldova și a subliniat importanța noului proiect în transformarea localităților din țară în exemple de orașe verzi și durabile. Prin această colaborare între Ministerul Mediului și BERD, se urmărește promovarea unui mediu mai curat și sănătos în Republica Moldova, în scopul protejării biodiversității și creșterii calității vieții locuitorilor.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter