Extern

Zelenski: Rusia se teme atât de mult de apărătorii cerului nostru că a declanșat lovituri cu rachete demonstrative

post-img
Zelenski

Saudiţii şi reprezentanţii altor ţări au propus o schiţă de pace la summitul privind războiul în Ucraina găzduit de Arabia Saudită. Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev a declarat că Rusia nici nu vrea să audă de discuții de pace cu Ucraina. Trebuie să ne implore în genunchi, a spus el. Asta în timp ce președintele Volodimir Zelenski a marcat Ziua aviației militare la o baza aeriană din Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat un aerodrom dintr-o locație nedezvăluită pentru a felicita aviatorii care luptă împotriva invaziei Ruse și pentru a inspecta aeronavele de fabricație sovietică dotate cu rachetele anglo franceze Storm Shadow, transmite stiriletvr.ro.


Volodimir Zelenski: Ocupanţii sperau să ne distrugă aviația și apărarea aeriană în primele ore ale războiului. Dar s-a încheiat cu un eșec pentru Rusia. Mai mult, astăzi este cea de-a 529-a zi a războiului, iar Rusia se teme atât de mult de apărătorii cerului nostru că a declanșat lovituri cu rachete demonstrative.

Zelenski a inspectat și două sisteme de apărare antiaeriană furnizate de partenerii occidentali. Vizita președintelui a avut loc în timp ce Rusia a anunțat că o racheta ucraineană a avariat podul rutier Chonhar care leagă Ucraina continentală de Crimeea.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter