Politic

Natalia Gavrilița, de Ziua Națională a României: „Sărbătorim astăzi atașamentul nostru față de valorile și tradițiile naționale”

post-img
Natalia Gavrilița
Sursa foto: Facebook/Natalia Gavrilița

De Ziua Națională a României, prim-ministrul Natalia Gavrilița, a adresat tuturor românilor urări de pace, sănătate și prosperitate.

„Sărbătorim astăzi nu doar o importantă filă de istorie, dar și atașamentul nostru față de valorile și tradițiile naționale. Comuniunea de limbă, cultură și istorie devine pe zi ce trece o comuniune a marilor proiecte ce apropie oamenii de pe ambele maluri ale Prutului și privim cu încredere înspre un viitor comun european. Chiar dacă trăim vremuri tulburi, legăturile noastre sunt mai trainice ca oricând. Vom continua să construim, la propriu și la figurat, poduri care să ne unească și să ne întărească. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români,” a scris Natalia Gavrilița pe pagina sa de Facebook.

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 104 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare. 

Ziua Natională a României

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter