Social

„Marșul Identitar” va avea loc vineri la Chișinău, cu ocazia Zilelor Românilor de Pretutindeni

post-img
„Marș Identitar” va avea loc vineri la Chișinău, cu ocazia Zilelor Românilor de Pretutindeni

Reprezentanții Ligii Studenților din Basarabia și ai asociației obștești „Ideea Națională” organizează vineri, 24 mai, un „Marș Identitar” pe străzile din Chișinău, cu ocazia Zilelor Românilor de Pretutindeni, scrie ziarulnational.md.

floare carpet

Participanții vor porni, la ora 14.00, de la intersecția bulevardului Grigore Vieru cu strada Romană din capitală și vor mărșălui până la strada pietonală Eugen Doga, unde va avea loc un concert. „În timpul Marșului, îndreptându-ne spre strada pietonală, vom pregăti mai multe surprize pentru participanți. Pe parcursul evenimentului vom transmite un puternic mesaj-campanie, afirmându-ne angajamentul față de direcția pro-Vest și promovând votul „da” pentru integrarea europeană la referendum. Vă așteptăm să vă alăturați acestui demers, indiferent de apartenența voastră politică și etnică. La final vom avea un program muzical de excepție. Îi invităm în mod special pe toți cei care dețin cămașă națională sau ie să se alăture evenimentului, purtând cu mândrie simbolurile noastre culturale și identitare”, a declarat astăzi președinta Ligii Studenților din Basarabia, Nicoleta Gherman, în cadrul unei conferințe de presă susținute la IPN.

Silviu Popa, membru al Ligii Studenților din Basarabia, a adăugat că Zilele Românilor de Pretutindeni reprezintă o sărbătoare dedicată unității și solidarității tuturor românilor. Prin intermediul acestei sărbători este promovată cultura, tradițiile românești, dar și sunt reafirmate legăturile spirituale și culturale dintre toate comunitățile de români: „Evenimentul pe care îl organizăm vineri, de la ora 14.00, este o oportunitate de a reafirma legăturile și de a celebra identitatea și de a ne mândri cu identitatea noastră românească. Îi invităm pe toți cei care simt românește”. Zilele Românilor de Pretutindeni vor fi sărbătorite și la București, în perioada 24 - 26 mai curent.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter