Politic

Slovacia va sprijini calea integrării europene a Republicii Moldova

video

Slovacia va sprijini Republica Moldova pe calea integrării europene. Este asigurarea dată de autorităţile slovace premierului Dorin Recean, care se află într-o vizită de lucru la Bratislava. Şeful Guvernului de la Chişinău a avut deja o întrevedere cu omologul său slovac, Robert Fico, iar printre subiectele discutate a fost colaborarea în mai multe domenii de interes comun.

ZFR

ROBERT FICO prim-ministrul Slovaciei: „A fi membru Uniunea Europene este cel mai bun lucru pe care o țară poate să o facă în acest spațiu. În numele Republicii Slovace pot să spun că faptul că suntem membrii ne-a adus multe resurse, multe progrese și sper că aceeași experiență va avea și Republica Moldova după ce va adere la UE. Totodată, am convenit că Republica Slovaca este pregătită să ofere Republicii Moldova toate experiențele pe care le avem din perioada de aderare.”


DORIN RECEAN Prim-ministrul Republicii Moldova: „Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, Slovacia, la fel ca și celelalte nouă țări, atunci când a fost cel mai mare val de extindere a spațiului păcii și prosperității, în 2004, a făcut un salt uriaș înainte. Ați devenit mai prosperi, mai inovatori și, foarte important, mai puternici. Aceasta este și cale pe care merge și Republica Moldova. Avem un plan pentru Moldova Europeană și continuăm reformele.”


În cadrul întrevederii, a fost semnat şi Protocolul de modificare a Convenției între Moldova și Slovacia pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale la impozitele pe venit și pe proprietate. La Bratislava, premierul Dorin Recean are programate întrevederi cu președintele Slovaciei, Peter Pellegrini, şi cu vicepreședintele Consiliului Național al Republicii Slovace, Peter Ziga.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter