Actualitate

Anatol Țăranu: Reprezentanții coloanei a cincea din R. Moldova vor să mergem spre Rusia, dar când vine vorba de drepturile lor democratice nu fac trimitere la Rusia, ci la UE

post-img
Anatol Țăranu

„O democrație funcțională este una care este capabilă să își apare valorile. Coloana a cincea din R. Moldova vorbesc despre necesitatea să merge spre Rusia, ideal pentru ei ar fi să ne contopim cu Rusia, dar când vine vorba de drepturile lor democratice, ei nu fac trimitere la Rusia, ci la Uniunea Europeană”, a declarat analistul politic Anatol Țăranu la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOL,DOVA.

Anatol Țăranu a precizat că mulți dintre aceștia, dacă ar face în Rusia cum fac în R. Moldova, ar fi la închisoare.

Analistul a mai făcut referire la comunitatea găcăuzilor din R. Moldova în comparație cu cea din Ucraina.

„Găgăuzii din Ucraina sunt patrioți ai statului, eroi ai Ucrainei, decorați pentru eroirsmul manifestat pe front împotriva agresorilor ruși, în timp ce 98% din găgăuzii din R. Moldova sunt pro-ruși, neagă că Rusia este agresor în Ucraina, deci împotriva conaționalilor din Ucraina”, a precizat Anatol Țăranu.

Potrivit acestuia, R. Moldova ar trebui să ia un exemplu de la Ucraina.

„Cel mai mare pericol pentru dominația imperială în R. Moldova este prefacerea Republicii Moldova în al doilea stat românesc. Dacă R. Moldova devine România, s-a terminat cu orice încercare a Rusiei de înșfăcare a R. Modlova. NATO ar garanta securitatea”, a spus analistul politic.

Anatol Țăranu a mai precizat că cei care vor să subjuge R. Moldova pledează pentru moldovenism, în baza conceptului imperialismului rus.

„Păstrarea moldovenismului în R. Moldova este calea spre înrobirea de către Rusia. Statul R. Moldova ar trebui să fie orientat spre o politică identitară bine pusă la punct, sistemică, pentru a evita acest lucru”, a conchis Anatol Țăranu.

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi din 4 iulie poate fi urmărită în continuare.


author-img_1

Cristian Sava

Reporter