Politic

O nouă întrevedere a reprezentanților politici de la Chişinău şi Tiraspol

Dialog Chisinau-Tiraspol
Sursa video: TVR MOLDOVA

Vineri, pretinsul ministru de Externe din regiunea transnistreană, Vitali Ignatiev, va veni la Chişinău pentru a se întâlni cu vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian.

La reuniune vor fi abordate subiecte legate de criza energetică, asigurarea liberei circulaţii dar şi ameninţări la adresa securităţii în regiune. Ultima întrevedere dintre Serebrian și Ignatiev a avut loc pe 28 octombrie, la Tiraspol.


OLEG SEREBRIAN vicepremier pentru Reintegrare: "Vom încerca să găsim o modalitate ca să fie împăcată toată lumea. Înţelegem că este o stare de criză, de nervozitate şi fireşte că interesul nostru este să avem stabilitate în sistemul energetic al R. Moldova, ca consumatorul să aibă şi gaz şi curent electric la un preţ mai bun decât este acum. Vor fi colegii de la toate instituţiile vizate ANRE, Moldoelectrica, MIRD, Moldovagaz. Să spun că sunt foarte optimist şi am mari aşteptări de la această întrevedere încă nu pot. Din păcate Tiraspolul transmite alte mesaje care învinuiesc de fapt Chişinăul de situaţia proastă în sistemul energetic în care se găsesc şi ei. Nu este adevărat, de fapt împărţim problema cu care ne confruntăm oarecum egal."

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter