ACTUALITATE

Volodimir Zelenski: Ucraina a închis relaţiile diplomatice cu Rusia

post-img

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi, că Ucraina a închis relaţiile diplomatice cu Rusia. El a spus că armata ucraineană duce lupte grele şi că "duşmanul a suferit pierderi serioase". "Va suferi şi mai multe", a adăugat el.

Principalele declaraţii ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski:

"Avem o armată foarte puternică şi oamenii noştri sunt la fel de curajoşi. Militarii sunt angajaţi în atacuri masive, ţin piept atacurilor in sud, est şi nord. S-au provocat pierderi dure. Ucraina e atacată din nord, sud, solidaritatea naţională e principalul nostru scop  dar nu cred că acesta este singurul. 

Fiecare cetăţean al Ucrainei va decide viitorul poporului nostru, oricine are experienţă militară, care se poate apăra, să se prezinte la unităţile de recrutare, inclusiv veteranilor le cerem asta.

Avem răniţi printre militari, avem nevoie de sânge, va rugăm să veniţi să donaţi.

Banca naţională şi sistemul bancar depun eforturi pentru a menţine sistemul funcţional.

Suntem cetăţenii unei singure ţări militare, suntem gata să ne susţinem statul, fiţi gata să va apăraţi ţară.

Consiliul de securitate a decis a înlăture orice sancţiune contra oricărei persoane care nu avea voie să deţină armă, acum, dacă pot să apere ţară, să vină.

Am închis relaţiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apără, nu va ceda libertatea. Pentru ucraineni independenţa este cea mai mare libertate".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale să le producă pierderi maxime militarilor ruşi care au invadat Ucraina, a transmis pe Facebook comandantul şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zelujni, potrivit AFP, citat de digi24.ro

"Comandantul suprem al forţelor armate - preşedintele Volodimir Zelenski - a dat ordinul ca agresorului să i se producă maximul de pierderi", a precizat generalul.