ACTUALITATE

Volodimir Zelenski, în Parlamentul României: Ucraina nu este ultima ţintă a agresiunii ruseşti. Este fundamental să apărăm independenţa Republicii Moldova

post-img

„Ucraina nu este ultima ţintă a agresiunii ruseşti. Este fundamental sa apărăm independenţa Republicii Moldova”, a spus preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în discursul susţinut în Parlamentul României.

„Împreună trebuie să oprim aceşti oameni care s-au obişnuit să nu fie pedepsiţi. Trebuie să facem acest lucru împreună. Fecare în parte trebuie să înţeleagă că Ucraina nu este ultima ţintă a agresiunii rusesti. Ocupanţii ruşi vor să ocupe Odesa şi, de acolo, e un pas până în Republica Moldova. Propagadiştii spun că Republica Moldova este o ţintă. De aceea, este fundamental sa apărăm şi independenţa Republicii Moldova, iar asta înseamnă securitate în întreaga regiune a Dunării. Pe teritoriul Ucrainei se decide soarta Europei Centrale şi a zonei Mării Negre", a spus Volodimir Zelenski.

Amintim că preşedintele Ucrainei a susţinut astăzi un discurs în cadrul şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor de la Bucureşti.