ACTUALITATE

VIDEO. Refugees.ro, reţeaua faptelor bune creată de un tânăr român

post-img

Un tânăr născut în Piatra Neamţ a reuşit să creeze o reţea a faptelor bune, accesibilă de oriunde din Europa. Alexandru Panait a creat platforma Refugees.ro pentru a veni în sprijinul ucrainenilor pe care războiul i-a alungat de acasă. I-a venit această idee când a văzut multă mobilizare pe internet din partea românilor dornici să ajute. Refugiaţii care accesează site-ul află unde găsesc ajutorul de care au nevoie, fie că vorbim despre adăpost, mâncare, îngrijire medicală, locuri de muncă, transport ori suport financiar.


 

Dacă la început platforma a fost folosită în principal din România, în ultimele zile cei mai mulţi utilizatori au accesat-o direct din Ucraina, pentru a şti unde găsesc sprijin, dacă pleacă din ţară.

Alexandru Panait, creatorul reţelei: Traficul din România a început să scadă cum era normal, la început a fost un val de trafic pentru că oamenii au accesat platforma fie din curiozitate fie din dorinţa de a ajuta. Traficul din Ucraina a început să crească ceea ce înseamnă că scopul nostru a fost atins. Vor urma mai multe tipuri de parteneriate prin care să reuşim să facem platforma şi mai cunoscută.

Cei care vor să ajute, pot completa cererea prin care devin voluntari. Cei cei oferă masă, cazare ori transport refugiaţilor pot să înregistreze ajutorul pe pagina refugees.ro, astfel încât ucrainenii care au nevoie de sprijin să acceseze uşor informaţia pe care o caută.

Alexandru Panait, creatorul reţelei: În momentul în care cineva accesează refugees.ro, primul lucru pe care îl vede este harta cu oferte de la oameni. Dacă persoana este refugiat, poate să selecteze limba şi să navigheze pe site ca să vadă ce oferte există de la persoanele din diferite ţări în special din România.

Alexandru spune că platforma va fi dezvoltată, astfel încât să faciliteze donaţii, iar banii să fie redirecţionati către ONG-urile implicate în problema refugiaţilor. Siteul refugees.ro pune la dispoziţie şi un call center în limbile română şi ucraineană.