ACTUALITATE

Unde se află acum Vlad Plahotniuc? Pavel Filip: „Nu mă interesează”

post-img

Pavel Filip spune că nu ştie, nu l-a întrebat şi nici nu este interesat de locul în care se află în prezent Vlad Plahotniuc. Acesta spune că au avut discuţii la telefon, însă nu foarte lungi, şi dă asigurări că Vlad Plahotniuc nu se va mai implica în activitatea Partidului Democrat.

„Eu nu l-am întrebat unde se află, pentru că nu mă interesează acest lucru. Dacă dorea să îmi spună, îmi spunea el singur. Am avut câteva discuţii la telefon. Ultima discuţie a fost seara, înainte de a-şi prezenta cererea de demisie din parlament. Nu am avut discuţii prea lungi, dar cred că a fost corect din pareta lui să-şi depună mandatul. Am avut un schimb de opinii despre situaţia din RM”, spune Pavel Filip.

„Vreau să îi asigur pe toti: Plahotniuc nu intervine în activitate PD-ului şi nu are de gând să se implice acum în politică”, dă asigurări fostul premier.
 
Actualul deputat spune că demisia lui Vlad Plahotniuc este, în mod evident, „o recunoaştere a înfrângerii, pentru ca PD a ajuns în opoziţie”, însă subliniază că PD, în istoria sa nu a mai înregistrat un scor atât de înalt, dar nu a reuşit să preia puterea.

„Aş fi procedat aşa şi eu, dacă aş fi adus partidul în opoziţie”, spune Filip.

Fostul premier spune că una din greşelile pe care le-a comis Vlad Plahotniuc este faptul că „ar fi trebuit să se îngrijească mai mult de imaginea sa”, având în vedere valul de ură pe care l-a strâns în societate.

TVR MOLDOVA aminteşte că,  după transferul paşnic al puterii, de la mijlocul lunii iunie 2019, Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova, iar la 30 iulie a anunţat, printr-o postare pe Facebook,  că renunţă la mandatul de deputat.
 

Ministerul rus de Interne cere arestarea lui Vlad Plahotniuc

 

Ultima oră! Vlad Plahotniuc a demisionat din fruntea PDM