ACTUALITATE

UE a lansat un nou program de mediu în Republica Moldova

post-img

„EU4Environment – Resurse de apă şi Date de mediu” este genericul programului, lansat ieri online în Republica Moldova. Programul va sprijini în continuare ţara noastră în conservarea resurselor sale naturale în conformitate cu Pactul Verde European (European Green Deal) şi o redresare ecologică post-COVID-19.

Acesta îşi propune să îmbunătăţească sănătatea şi bunăstarea cetăţenilor R. Moldova, precum şi realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). Programul face parte din Iniţiativa Team Europe pentru apă şi zero poluare, care prevede să avanseze către un mediu fără substanţe toxice pentru toţi cetăţenii, relatează Moldpres.

„Suntem recunoscători Uniunii Europene şi partenerilor noştri pentru eforturile continue de a susţine Republica Moldova în realizarea obiectivelor naţionale legate de gestionarea durabilă şi protecţia resurselor de apă, care sunt în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Vă asigur că partenerii noştri de dezvoltare vor avea sprijinul deplin al instituţiilor naţionale pentru implementarea cu succes a Programului”, a declarat la evenimentul de lansare Iuliana Cantaragiu, ministru al Mediului.

Programul EU4Environment – Resurse de apă şi Date de mediu este parte a cadrului de cooperare al Uniunii Europene cu Parteneriatul Estic şi are un buget total de 12,75 milioane de euro. Acesta va fi implementat în perioada 2022-2024 de către Consorţiul statelor membre ale Uniunii Europene /Agenţia de Mediu din Austria (UBA), Agenţia Austriacă de Dezvoltare (ADA), Oficiul Internaţional pentru Apă din Franţa (OiEau)/, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) şi Comisia Economică pentru Europa a Naţiunilor Unite (UNECE).