ACTUALITATE

Teatrele se redeschid pentru spectatori

Teatrele se redeschid pentru spectatori. Decizia a fost luată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică în urma nenumăratelor solicitări venite pe adresa Primăriei Chişinău. Decizia i-a bucurat pe actorii care sunt dornici să-şi reia activitatea.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chisinău a analizat solicitările actorilor care au dorit să-şi reia munca pe scenă. 

ION CEBAN primar general Chişinău: "Şi la aceasta etapă exista spaţii mult mai aglomerate, începând cu transportul public şi finalizând cu alte instituţii, doi ţine nemijlocit de faptul că acest activităţi ale instiuţiilor de cultură sunt prin puţinele surse de venit".

Teatrele se vor redeschide doar în condiţiile păstrării tuturor măsurilor sanitare. Va fi ocupată doar jumătate din sala de spectacole, iar spectatorilor le va fi verifică temperatura la intrarea în teatru. Ei vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie pe tot parcursul spectacolului, care nu trebuie să dureze mai mult de două ore. 

PETRU HADÂRCĂ directorul Teatrului Naţional "Mihai Eminescu": "Am transmis spectacole online, dar aici,  cum am şi vorbit, spectacolele online intrăm în concurenţă cu televiziunea , cu cinematografia farmecul teatrului este emoţia pe viu şi e o sărbătoare când se întâmplă acel miracol".

Potrivit deciziei Comisiei municipale de sănătate publică va fi permisă şi organizarea concertelor. După vacanţa de iarnă, de pe 11 ianuarie, şi elevii se vor întoarce la şcoală.