ACTUALITATE

"România ajută Basarabia" - îndemnul sub care Asociaţia Tighina, din Bucureşti, a strâns bani pentru a cumpăra 100 de scaune rulante, pentru persoane cu necesităţi speciale din R. Moldova

"România ajută Basarabia". Este îndemnul sub care Asociaţia Tighina, din Bucureşti, a strâns bani pentru a cumpăra 100 de scaune rulante, care vor fi dăruite unor persoane cu dizabilităţi din Republica Moldova. Mitropolia Basarabia, subordonata canonic Patriarhiei Române, a împărţit scaunele rulante şi a adus o speranţă şi un zîmbet pe chipul celor care aveau mare nevoie de un astfel de ajutor.

Sorina este din satul Parcani, raionul Soroca, şi are 13 ani. E diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, din naştere. Fetiţa avea un scaun cu rotile vechi, cu care bunica o putea scoate greu la plimbare. Acum darul venit la uşa ei a bucurat-o nespus.

În satul Alexandru cel Bun, din acelaşi raion, noile scaune rulante au ajuns la două bătrâne. Ambele nu se pot deplasa singure. Acum, cu scaunul cu rotile le va fi mult mai uşor să iasă din casă.

Câteva scaune cu rotile, donate de români, au ajuns şi la alţi beneficiari din raionul Soroca, inclusiv la Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilităţi mintale din satul Bădiceni. Preotul Sorin Huluţă de la biserica Sf. Martiri Brincoveni, de pe cheiul râului Nistru, din Soroca, a fost cel care le-a împărţit.

Donaţia vine din partea Asociaţiei "Tighina", din Bucureşti. Este un gest caritabil de la fraţi pentru fraţi, sub genericul România ajută Basarabia.