ACTUALITATE

Procuratura Generală a confirmat recepţionarea cererii privind intimidarea deputatului Ştefan Gaţcan

post-img

Procuratura Generală a confirmat recepţionarea plângerii semnate de către deputatul Ştefan Gaţcan, în care acesta îi reclamă pe deputaţii socialişti că l-au obligat să renunţe la mandat.

Informaţia a fost confirmată pentru anticorupţie.md de şefa serviciului de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Funcţionara a precizat că procurorii urmează să verifice declaraţiile lui Gaţcan, după care vor decide în privinţa pornirii unui dosar penal.

Totodată, Maria Vieru nu a confirmat recepţionarea unei plângeri din partea şefului fracţiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiţă, privind pretinsa corupere a lui Ştefan Gaţcan de către deputaţii grupului Pro Moldova.

Parlamentarul a semnat marţi o plângere în adresa Procuraturii Generale în care descrie presiunile la care a fost supus.

Ştefan Gaţcan menţionează că a fost oprit forţat pe podul de la Telecentru de către un om de afaceri din Hânceşti, după care a fost impus să urce în alt automobil, în care se aflau deputaţii socialişti Corneliu Furculiţă şi Vlad Bătrîncea. Aceştia aveau cu ei o cerere privind renunţarea lui Gaţcan la mandatul de deputat.

„Am fost ameninţat că în privinţa mea şi a membrilor familiei mele se vor face presiuni prin intermediul organelor de drept, surselor mass-media, va fi ponegrită imaginea mea profesională şi personală, vor fi pornite cauze penale”, a scris Gaţcan în plângerea sa.

Totodată, deputaţii din formaţiunea politică Pro Moldova susţin că Gaţcan a fost reţinut de foştii săi colegi din Partidul Socialiştilor în timp ce mergea pe coridoarele Parlamentului. Acesta ar fi fost izolat într-un birou din Parlament de către socialiştii Grigore Novac şi Nicolae Pascaru care l-ar fi ameninţat cu răfuială şi l-ar fi obligat să semneze declaraţia de renunţare la mandatul de deputat.