ACTUALITATE

Priorităţile Primăriei în perioada de criză pandemică. S-au găsit bani pentru o fântână arteziană în Parcul La Izvor

Primarul general al Chişinăului ne asigură că spitalele municipale au tot ce le trebuie pentru lupta cu noul coronavirus. În buget ar fi deja banii alocaţii. Chiar în perioadă de pandemie, cu urmări greu de prevăzut, Primăria a găsit bani şi pentru o fântână arteziană în Parcul La Izvor. Nu mai puţin de 4,2 milioane de lei. Proiectul a stârnit deja un val de nemulţumiri iar cetăţenii spun că resursele financiare ar trebui acum îndreptate spre sistemul medical.

Potrivit informaţiei publicate pe platforma de licitaţii publice, costul proiectului propus de Primăria Chişinău este de 4,2 milioane de lei. Cu aceşti bani ar urma să se construiască o zonă pietonală mărginită de  fântâni arteziene.

Primarul Ion Ceban spune că sunt bani şi pentru acest proiect dar licitaţia ar putea fi oprită în orice moment.
 
„Astăzi sunt foarte multe spitale municipale care intervin in această situaţie de criză iar marea majoritate din ei sunt dotaţi din timp şi au storcuri pentru perioada imediat umătoare iată că am vazut că cineva este deranjat de unele proiecte de infrastructură pe partea de licitaţie este vorba de parcul la Izvor”, a declarat Ion Ceban.
 
Primăria Chişinău a deschis un cont bancar pentru donaţii destinate achiziţionării de echipamente de protecţie. S-au strins deja peste 1 milion de lei de la cetăţeni şi firme. Mai mulţi deputaţi au cerut oprirea tuturor licitaţiilor publice în această perioadă de criză epidemiologică.
 
„Mesajul nostru constant rămâna ca Guvernul să se dezică de acele achiziţii care nu au nicio treaba cu pandemia, reparaţii, achiziţii de automobile, sunt şi alte licitaţii care nu au nicio relevanţă cu situaţia în care ne aflăm”, a spus deputatul PAS Igor Grosu.
 
În urmă cu câteva zile, Comisia Naţională a Pieţei Financiare a plasat un anunţ pentru procurarea a opt covoare în valoare totală de 100 de mii de lei. Ulterior, Comisia a renunţat la licitaţie, după ce societatea civilă a cerut redirecţionare banilor către sistemul de sănătate.