ACTUALITATE

Primarul Iaşiului, către autorităţile de la Chişinău: „Nu faceţi nicio concesie în ceea ce priveşte întâlnirile de grup. Acum este nevoie să ne izolăm cât mai mult”

Primarul municipiului Iaşi Mihai Chirica recomandă autorităţilor de la Chişinău şi în general celor din R. Moldova să nu facă nicio concesie în ceea ce priveşte întâlnirile de grup, pentru ca efectele luptei împotriva coronavirusului să se facă simţite. În cadrul emisiunii Punctul pe AZi, primarul Iaşiului a vorbit despre măsurile luate de autorităţile ieşene în contextul pandemiei de COVID-19.

Mihai Chirica spune că iniţial, transportul public a fost lăsat să circule doar în orele de vârf, iar acum nu circulă nimic altceva decât nişte curse speciale pentru cadre medicale, farmacişti şi persoane implicate în procesul de producere a alimentelor.

În schimb, a fost sistată activitatea a tot ce înseamnă alimentaţie publică de tip restaurant, cafenele, baruri, mall-urile. Au rămas deschise doar farmaciile, inclusiv cele veterinare, magazinele de alimente inclusiv pentru animale, şi curăţătoriile, ceea ce îi recomand şi Chişinăului.

Primarul Iaşiului spune că ieşenii sunt din ce în ce mai disciplinaţi: „Persoanele de vârsta a treia au înţeles în cele din urmă că de această izolare socială depinde viaţa lor şi posibilitatea de a ne revedea după ce trece pandemia. Mai sunt şi grupuri de tineri care nu înţeleg acest aspect, dar cu ajutorul poliţiei lucrurile vor intra în linii de normalitate”.

Mihai Chirică vine şi cu un îndemn către autorităţile din R. Moldova: „Nu faceţi nicio concesie în ceea ce priveşte întâlnirile de grup, nunţile, botezurile, înmormântările. Sistaţi orice întâlnire publică! O să le facem după cu vârf şi îndesat.  Acum este nevoie să ne izolăm cât mai mult, dacă se poate, toată lumea de toată lumea”.