ACTUALITATE

Premierul Ion Chicu îi răspunde Mitropolitului Vladimir: La etapa când vom avea acces în biserici, voi veni să mă rog bunului Dumnezeu pentru iertarea păcatelor

post-img

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, i-a răspuns Mitropolitului Chişinăului şi a întregii Moldove, Vladimir, la scrisoarea ierarhului.

Premierul subliniază că : „Protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor este cea mai blagoslovită şi plăcută Domnului faptă. În asta cred. De aceea, ca şi în multe alte state, inclusiv Rusia sau Italia, guvernul Republicii Moldova a fost nevoit să interzică pe perioada pandemiei activităţile religioase cu participarea credincioşilor. Îmi asum totalmente această decizie, deoarece a fost vorba de sănătatea şi viaţa oamenilor.”

Şeful Guvernului mai menţionează că pandemia încă nu a trecut şi executivulva menţine şi în continuare unele măsuri restrictive. Inclusiv, referitoare şi la unele activităţi religioase. Regulile sunt stricte şi trebuie respectate de toţi cetăţenii ţării. De toţi. E pentru sănătatea şi viaţa oamenilor.

„Mă închin pînă la pământ tuturor pentru această susţinere, iar la etapa când vom avea acces în biserici voi veni să mă rog bunului Dumnezeu pentru iertarea păcatelor”, a mai menţionat Ion Chicu.

Amintim că Mitropolitul Chişinăului şi a întregii Moldove, Vladimir s-a adresat într-o scrisoare premierului în care spune că executivul a luat decizii prea drastice faţă de slujitorii cultului.