ACTUALITATE

Patru angajaţi ai Spitalului Clinic Republican, suspectaţi de coronavirus. Directorul spitalului a decis să facă teste la un laborator privat

post-img

Un medic, două asistente medicale şi o infirmieră, toţi angajaţi ai Spitalului Clinic Republican, sunt suspectaţi de infectare cu coronavirus. Despre aceasta a anunţat Ministerul Sănătăţii, după ce în presă au apărut informaţii la acest subiect.

Potritit ministerului, directorul Spitalului, fără să informeze după procedură Minsiterul Sănătăţii şi Agenţia Naţională pentru Sănătate publică, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat. Lucrătorii vor fi testaţi repetat, iar testele vor fi efectuate în laboratorul ANSP. 

De menţionat că reprezentanţii ministerului au declarat de mai multe ori că nu recunosc testele făcute de laboratoarele private şi că acestea nu dispun de teste certificate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.   

Contactat de TVR MOLDOVA pentru a confirma sau infirma informaţiile, directorul spitalului Clinic Republican a refuzat să discute, menţionând că doar Ministerul poate oferi detalii la acest subiect. 

De asemenea, autorităţile susţine că testele nu au fost realizate în cadrul laboratorului ANSP şi nu intră în numărul celor 15 cazuri confirmate ieri.

Starea de sănătate a lucrătorilor medicali este satisfăcătoare.