ACTUALITATE

Opinie. Problema şcolilor cu predare în limba română există din momentul apariţiei conflictului transnistrean

post-img

Problema şcolilor cu predare în limba română există din momentul apariţiei regimului ilegal, autoritar, românofob şi xenofob din stânga Nistrului, a declarat analistul politic Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR MOLDOVA. ​​​​​​​

Analistul a mai spus că statul Republica Moldova trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru protejarea cetăţenilor din stânga Nistrului.

„Până mai nu demult domnul Krasnoselski, care este un criminal de stat în opinia mea, spunea despre problema şcolilor cu predare în limba română, acuma probabil sub influenţa Chişinăului, domnul  Krasnoselski utilizează termenul, şcolile cu predare în grafia latină, de parcă pe globul pământesc există o singură limbă cu predare în grafia latină. Iar această problemă cu şcolile cu predare în limba română există din momentul apariţiei acestui regim ilegal, autoritar, românofob şi xenofob.

Şi tot Krasnoselski fiind aşa zisul ministru de interne în 2006, acompaniat de căzăcime, ataca aceste şcoli, iar profesorii, elevii şi părinţii atacaţi au fost nevoiţi să îşi apere dreptul de a studia în limba română, nefiind protejaţi de statul Republica Moldova. Care trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru protejarea cetăţenilor din stânga Nistrului,” a conchis Oazu Nantoi.