ACTUALITATE

Octavian Ţîcu: Igor Dodon va câştiga alegerile prezidenţiale doar cu ajutorul PDM

Igor Dodon ar putea câştiga un nou mandat de preşedinte doar dacă va fi ajutat de PDM. De această părere este preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu.

Anume din această perspectivă liderul PUN sugerează necesitatea creării unei coaliţii de conjunctură între Blocul ACUM şi PDM. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Igor Dodon va câştiga aceste alegeri dacă va fi o complicitate a PD-ului, aşa s-a întâmplat cu Maia Sandu. Nimic nu poate salva Republica Moldova de victoria lui Igor Dodon dacă va exista această complicitate. Maia Sandu nu a putut câştiga atunci când era albă şi imaculată, nu mai vorbim acum când a fost compromisă de actual de guvernare pe care l-a exercitat şi evoluţia lucrurilor din perioada de concubinaj dintre Blocul ACUM şi PSRM. Pentru a evita acest lucru este nevoie de atragerea PD-ului într-o alianţă care l-ar determina să fie măcar neutru în campania electorală”, a subliniat Octavian Ţîcu.

Anterior Octavian Ţîcu a mai sugerat democraţilor şi celor din Blocul ACUM să coalizeze pentru a-l debarca pe Igor Dodon şi anchetarea acestuia pentru trădare de patrie.