ACTUALITATE

Noi provocări în regiunea transnistreană: patru explozii au fost auzite la Râbniţa. Maia Sandu: "Au vizat un aerodrom care nu este funcţional"

post-img

Autorităţile transnistrene anunţă despre patru explozii produse noaptea trecută la Râbniţa, în zona fostului aerodrom. La ora 21:40, primele două dispozitive explozive ar fi fost aruncate dintr-o dronă. O oră mai târziu, explozia s-a repetat.

„În apropierea satului Vărăncău, raionul Rîbniţa, în zona fostului aerodrom au avut loc patru explozii. În seara zilei de 6 mai, aproximativ la ora 21:40, dintr-o dronă au fost aruncate două dispozitive explozive. O oră mai târziu, atacul s-a repetat. Victime nu au fost înregistrate”, se arată într-o declaraţie a aşa-numitul „minister de Interne”.Totodată, se precizează că o echipă de anchetă se află la faţa locului. „Experţii au ridicat elementele rămase din dispozitivul exploziv”, comunică Tiraspolul.

Preşedintele Republicii Moldova a confirmat informaţia privind exploziile din această noapte în regiunea transnistreană. În cadrul conferinţei de presă comune cu Preşedintele Republicii Lituania a spus: "Potrivit informaţiilor noastre, noaptea trecută au mai avut loc două explozii în regiunea transnistreană, în satul Vărăncău, raionul Rîbniţa. Nu sunt victime umane înregistrate. Aceste explozii au vizat un aerodrom care nu este funcţional. Instituţiile noatre competente încă colectează informaţii. Autorităţile R. Moldova monitorizează situaţia. Siguranţa cetăţenilor de pe malul stâng, de pe malul drept, este foarte importantă pentru noi şi facem tot ce e posibil pentru a face faţă acestor provocări."