ACTUALITATE

Mihai Popşoi, la Punctul pe AZi: Este foarte important ca votul unionist să ajungă în Parlament. Dezbinarea unioniştilor este bucuria PSRM

Prezent în platorul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, deputatul PAS Mihai Popşoi a declarat că, pentru formaţiunea politică din care face parte, este foarte important ca votul unionist să ajungă în Parlamentul Republicii Moldova, iar socialiştii s-ar bucura ca unioniştii să rămână în continuare separaţi.

Potrivit lui Mihai Popşoi, în cazul în care unioniştii rămân separaţi, după redistribuirea voturilor, procentele unioniştilor să ajungă şi la PSRM.

„Este în interesul nostru de partid ca partenerii noştri de pe dreapta pro-europeană, unionistă, să se consolideze şi să vină cu o agendă şi cu o echipă puterncă, astfel încât să aibă reprezentanţi puternici în parlament, care să se poată bate împreună cu noi împotriva stângii pro-ruseşti”, a spus Mihai Popşoi.

Deputatul PAS a mai menţionat că dezbinarea de pe dreapta eşicherului politic netezeşte calea lui Igor Dodon spre al doilea mandat prezidenţial.

„De aceea, repet, noi privim unioniştii ca viitori parteneri de încredere, astfel încât să putem da lovitura în alegerile prezidenţiale şi parlamentare şi să continuăm vectorul european al Republciii Moldova şi să îi lăsăm în offside pe Dodon şi socialiştii pro-ruşi”, a spus Mihai Popşoi.

Potrivit liderului PLDM Tudor Deliu, pentru a realiza dezideratul Unirii, este necesară mai întâi unirea forţelor politice din Republica Moldova, iar acest lucru nu se face pe reţelele sociale.

Tudor Deliu a spus că s-a întâlnit cu reprezentanţii Mişcării Unirea, alături de care a convenit asupra următoarelor acţiuni.

„În timpuil apropiat vom conveni asupra unui dialog permanent în ce priveşte unificarea forţelor unioniste şi ne vom axa pe alegerile prezidenţiale din toamnă, dar şi pe cele din viitorul apropiat”, a declarat Tudor Deliu.

Liderul PLDM a specificat că formaţiunea politică pe care o conduce rămâne deschisă unui dialog cu forţele politice pro-europene şi unioniste pentru a realiza obiectivele ce ţin de vectorul european şi dezideratul Unirii.

„Am convenit ca, în viitorul apropiat, să creăm o platformă de dialog în problemele care trebuie să ne unească şi nu să ne despartă”, a spus Tudor Deliu.

Valeriu Munteanu, liderul Uniunii Salvaţi Basarabia, a spus că  Mişcarea Unirea din care face şi partidul pe care îl conduce ce a lăsat poarta deschisă şi altor formaţiuni politice.

„Primii pe listă sunt PLDM şi PUN, pe care noi îi aşteptăm cu drepturi plenipotenţiare şi responsabilităţi foarte multe. Am avut o primă întâlnire cu PLDM, prima chestiune bilaterală discutată fiind integrarea, ca să nu spun aderarea, PLDM-ului în Mişcarea Unionistă. Domnul Deliu ne-a confirmat că vor analiza îndeaproape acest subiect, iar noi îi aşteptăm să pună umărul”, a spus Valeriu Munteanu.

Liderul USB a menţionat că urmează să aibă discuţii cu PAS, PPDA şi PUN.

„După discuţiile bilaterale, sperăm să discutăm toţi la aceeaşi masă despre instrumentele de dialog care să faciliteze anul electoral 2020”, a spus Valeriu Munteanu.