ACTUALITATE

Mesajul de felicitare al preşedintelui Maia Sandu pentru Emmanuel Macron, care a fost învestit astăzi în funcţia de preşedinte al Franţei pentru al doilea mandat

post-img

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare omologului său francez, Emmanuel Macron, care a fost învestit astăzi în funcţia de preşedinte al Republicii Franceze, pentru al doilea mandat de cinci ani.

„Cele mai calde felicitări pentru Emmanuel Macron pentru învestirea în funcţia de preşedinte al Republicii Franţa. Îi doresc succes pentru următorii cinci ani de mandat în favoarea Franţei şi a Europei. Suntem bucuroşi să continuăm colaborarea pentru viitorul popoarelor noastre prietenoase”, a scris preşedintele Maia Sandu pe Twitter.

Mes plus vives félicitations à @EmmanuelMacron pour l’investiture en tant que Président de 🇫🇷 et lui souhaite le meilleur pour son mandat dans les prochaines années en faveur de la 🇫🇷 et de l’Éurope. Hereuse de continuer à travailler avec vous pour l’avenir de nos peuples amis. pic.twitter.com/Pnmzalo8CM

— Maia Sandu (@sandumaiamd) May 7, 2022

Emmanuel Macron a fost învestit astăzi la Palatul Elysee în funcţia de preşedinte al Franţei pentru un nou mandat de cinci ani, cu câteva zile înainte de începerea efectivă acestui al doilea mandat. 

După ce preşedintele Consiliului Constituţional, Laurent Fabius, i-a confirmat victoria în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat în 24 aprilie, în faţa candidatei de extremă dreapta Marine Le Pen, cu 58,55% din voturi, Macron a cerut într-un scurt discurs să se acţioneze fără încetare pentru ca Franţa să fie o naţiune mai independentă şi mai puternică.