ACTUALITATE

Începând cu ziua de mâine, cetăţenii R. Moldova vor putea face programări online pentru apostilarea actelor

post-img

Ministerul Justiţiei anunţă că, începând cu ziua de mâine, 23 decembrie 2021, depunerea actelor spre apostilare va avea loc în baza unei programări online prin intermediul unui sistem automatizat. Totodată, la un ghişeu se va menţine posibilitatea depunerii actelor fără programare, pentru persoanele care nu au acces la internet.

Efectuarea unei programări online pentru aplicarea apostilei se va face pe pagina web: programare-apostila.justice.gov.md. Solicitantul va trebui să indice:
- numărul de acte depuse spre apostilare;
- numele, prenumele depunătorului (persoana care va depune actele);
- numărul de identificare (IDNP);
- adresa de e-mail.

După recepţionarea informaţiei, în adresa solicitantului programării va fi expediat un mesaj de confirmare, care va conţine data, ora şi codul unic al programării. Ulterior, depunătorul urmează să se prezinte cu buletinul de identitate la sediul Direcţiei apostilă şi legalizare.

Ministerul Justiţiei precizează că solicitanţii nu vor putea depune un număr mai mare de acte decât cel indicat în solicitarea programării. De asemenea, este stabilit un plafon de până la 50 de acte pe zi, astfel încât să fie exclus abuzul din partea intermediarilor.