ACTUALITATE

În contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporijie, nu se atestă creşteri ale nivelului radiaţiei şi nu există pericol pentru populaţie

post-img

Pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporijie, lângă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic. Incendiul a fost stins rapid, în momentul de faţă fiind complet lichidat.

Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică anunţă că nivelul de radiaţie în zonă este normal şi continuă să-l monitorizeze. Datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiaţie din Republica Moldova nu înregistrează nicio creştere.

Vom continua să monitorizăm nivelul de radiaţii şi să informăm periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv. Facem apel la calm şi vă rugăm să va informaţi exclusiv din surse verificate.