ACTUALITATE

Europarlamentar: Ambasadorul Peter Michalko are toată susţinerea UE. Atacurile din partea lui Ilan Şor şi a PSRM-ului sunt inacceptabile

post-img

Ambasadorul UE la Chişinău are toată susţinerea Uniunii Europene şi a instituţiilor europene. Europarlamentarul anunţă că astăzi a condus şedinţa Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova în care a fost transmis un mesaj clar de susţinere pentru ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko.

Potrivit Parlamentului European, atacurile venite din partea Partidului Socialiştilor şi a lui Ilan Şor sunt inacceptabile.

„Peter Michalko reprezintă Uniunea Europeană în Republica Moldova, promovează valorile fundamentale ale Uniunii şi se află într-un dialog constant cu liderii politici, cu societatea civilă şi cu cetăţenii Republicii Moldova. Pe parcursul misiunii în Republica Moldova, Peter Michalko a avut un dialog permanent cu toate forţele politice din ţară, indiferent de orientarea lor. Munca sa este foarte importantă pentru a înlesni apropierea dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi considerăm că îşi îndeplineşte misiunea cu succes. De aceea nu acceptăm criticile formulate de Partidul Socialiştilor şi de Ilan Şor şi reiterăm sprijinul nostru pentru activitatea ambasadorului Michalko în Republica Moldova. Uniunea Europeană demonstrează în mod constant sprijinul pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Peter Michalko este reprezentantul nostru şi avem încredere în el”, se spune într-o postare făcută de Siegfried Mureşan.

Amintim, recent, reprezentanţii PSRM l-au acuzat pe ambasadorul UE de imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova. Reacţia a venit după ce diplomatul european a criticat activitatea Consiliului Audiovizualului. Şi deputatul fugar Ilan Sor, condamnat în prima instantă in dosarul fraudei bancare, l-a acuzat pe ambasadorul Peter Michalko de un aşa-zis amestec in treburile interne ale statului suveran Republica Moldova.

Drept reacţie, Platforma Naţională a Societăţii Civile din Parteneriatul Estic şi ambasadorii a 21 de state  au respins atacurile publice la adresa diplomatului european, Peter Michalko.