ACTUALITATE

După zece ani Igor Dodon insistă pe teza comunistă privind evenimentele din 7 aprilie 2009

post-img

Preşedintele ţării, Igor Dodon, la zece ani de la protestele violente din 7 aprilie consideră evenimentele de atunci una din paginile negre din istoria recentă a Republicii Moldova. Fostul ministrul al Economiei în Guvernul omunist pe atunci susţine ideea unei tentative de lovitură de stat.

Cu această ocazie şeful statului a venit cu un mesaj către cetăţeni.

"Acea declanşare a urii şi a frustrării din partea perdanţilor politici a dus la distrugerea instituţiilor de stat, la profanarea simbolurilor ţării, la haos la scară naţională şi la promovarea unei generaţii de politicieni care au reuşit să compromită însuşi conceptul de democraţie în Republica Moldova," a scris Igor Dodon în această dimineaşă pe pagina sa de Facebook. 

Preşedintele a întrebat în postare dacă cetăţenii care au ieşit atunci în stradă sunt mulţumiţi de rezultat.

"Îi întreb pe concetăţenii noştri, pe tineri, pe toţi cei care sincer au ieşit în stradă, au protestat în speranţa că lucrurile se vor schimba spre bine şi au adus dreapta la guvernare:

Sunteţi mulţumiţi de rezultat? S-a transformat Moldova într-un loc de trai mai bun?

Vă place că după 2009 s-a furat miliardul din sistemul bancar, că oamenii sunt cuprinşi de deznădejde, că au plecat sute de mii de moldoveni, că satele sunt depopulate şi distruse, că s-a înrădăcinat şi mai tare corupţia, că aveţi o clasă politică de care vă e ruşine, care s-a compromis într-un hal fără de hal, iar idealurile voastre au fost călcate în picioare de politicienii care v-au folosit atunci şi au venit la guvernare?

Igor Dodon consideră protestele din 7 aprilie, ruşinoase şi fără sens şi nu trebuie să se mai repete. "E o lecţie dură pentru noi toţi. Şi, în general, consider că a trecut vremea de aruncat pietre. E vremea de adunat pietre pentru a zidi, pentru a edifica, pentru a crea un viitor mai bun pentru această ţară, pentru întreaga societate."

Igor Dodon nu a putut să nu menţioneneze în mesajul său şi despre cum arată acum clădirea Preşedinţiei, după ce în 2009 a fost vandalizată, iar anul trecut a fost renovată de Turcia, cotalogând aceasta ca un simbol al revenirii la normalitate.

După evenimentele din 2009, pe 4 noiembrie 2011, Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi au părăsit Partidul Comuniştilor.