ACTUALITATE

Dorin Chirtoacă: Problema socialiştilor este să menţină controlul asupra justiţiei pentru a nu răspunde pentru crimele comise

Dodon este în cădere liberă şi a ajuns deja sub Ceban. Socialiştii, de asemenea, sunt în cădere şi caută o modalitate prin care să oprească căderea, să se stabilizeze şi să crească din nou pentru a-şi salva pielea. Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA a mai precizat că problema socialiştilor e să menţină controlul asupra justiţiei pentru a nu răspunde pentru crimele comise

Potrivit liderului liberal, socialiştii nu vor reuşi, până în luna iunie, să o hărţuiască suficient pe Maia Sandu pentru a obţine rezultatele dorite de ei.

„Presupun că nici până în toamna anului acesta, în cazul în care nu au loc cataclisme care să schimbe starea de fapt în societate, un an de zile vor înţelege şi vor rezista. După aceea, poate apărea erodarea şi, mai ales că, fiind la putere, oricum comiţi greşeli. Vedem nenumărate atacuri, nu ştim care sunt sau nu întemeiate. Ăsta e doar începutul. Aici lucrează Dodon, Şor şi Plahotniuc cu un singur scop: hărţuire, erodare, astfel încât să nu existe majoritate pro-europeană şi unionistă”, a spus Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a mai spus că oricum trebuie ajuns la anticipate.

„Socialiştii pot vota sau nu Guvernul Gavriliţa, Dodon se poate propune prim-ministru, aşa cum a lansat ultimele declaraţii. Ei îşi deschid toate opţiunile, ca să o folosească pe cea coordonată cu Moscova, cu Kozak”, a spus Dorin Chirtoacă.

Politogologul român Armand Goşu a declarat în cadrul emisiunii că există posibilitatea ca, după ce pică Guvernul Gavriliţa, socialiştii să apară cu 51 de semnături şi să revendice funcţia de premier.

„În cazul în care nu vor reuşi, la a doua tentativă de desemnare a doamnei Gavriliţa, există probabilitatea ca Guvernul acesteia să treacă. Ideea de bază a socialiştilor este ca Maia Sandu şi Guvernul ei nu au cum să gestioneze actiala situaţie din Republica Moldova şi va pierde electorat la alegerile parlamentare”, a spus Armand Goşu, care a mai menţionat că, la Chişinău, nu i s-a permis niciodată unui lider politic să se consolideze prea mult.

Analistul politic Ion Tăbârţă a precizat în cadrul emisiunii că Guvernul Gavriliţa nu va trece joi în Parlament.

„Această stare de incertitudine este determinată de socialişti. Dacă socialiştii sau Dodon ar fi spus clar că merg la alegeri anticipate, lucrurile s-ar fi simplificat. Observăm că, pe parcursul a două-trei săptămâni, cum poziţia lui Igor Dodon se schimbă permanent. El aodon dat de înţeles că socialiştii vor vota un Guvern de care ei să fie responsabili. Nu este exclus ca, zilele următoare, Igor Dodon să facă alte declaraţii contradictorii”, a spus Ion Tăbârţă.

Analistul politic a menţionat că, cel mai probabil, de la Moscova se insistă pe scenariul dizolvării Parlamentului şi pentru alegeri anticipate care să aibă loc la finalul lunii mai, începutul lunii iunie.