ACTUALITATE

Consiliul Naţional al Românilor din Ucraina sprijină Apelul lansat la Chişinău pentru necesitatea modificării art. 13 din Constituţia R. Moldova privind limba română

post-img

Consiliul Naţional al Românilor din Ucraina a sprijinit într-un apel către noua conducere a Republicii Moldova iniţiativa Consiliului Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Institutului de Filologie Română „B.P.Haşdeu” şi a Institutului de Istorie al Republicii Moldova privind modificarea art.13 din Constituţia Republicii Moldova şi introducerea sintagmei „limba română”, notează Agenţia de ştiri BucPress.

Potrivit sursei citate, Consiliul Naţional al Românilor din Ucraina (CNRU), din care fac parte 20 de asociaţii naţional-culturale şi organe de presă din regiunile Cernăuţi, Transcarpatia, Odesa şi Kiev, a menţionat într-un apel către preşedintele, premierul şi preşedintele Parlamentului Republicii Moldova că susţine această iniţiativă.


De menţionat că Academia de Ştiinţe a R.Moldova a lansat un apel în adresa preşedintelui Maiei Sandu, prim-ministrului Natalia Gavriliţa şi preşedintelui Parlamentului, Igor Grosu, prin care susţine modificarea limbii de stat în Constituţie, numind-o limba română.