ACTUALITATE

Compozitorul Eugen Doga a împlinit astăzi 84 de ani

Marele compozitor Eugen Doga împlineşte astăzi 84 de ani! În ajun, maestrul a fost aplaudat la scenă deschisă după un nou concert spectaculos pe care l-a susţinut în faţa publicului din capitala Ucrainei, Kiev.

Ajuns la 84 de ani, Eugen Doga continuă să bucure publicul cu melodiile sale unice. Aseară, pe scena de la Kiev, compozitorul basarabean a interpretat mai multe piese, care sunt cunoscute în toată lumea. Printre ele şi: "Gindaşa şi tandra mea fiară", considerat drept unul dintre cele mai frumoase valsuri de dragoste.

De ziua sa, maestrul s-a bucurat din nou de aplauzele furtunoase ale publicului.

EUGEN DOGA, compozitor: „Eu cred că a apărut un nou virus. El este cel mai puternic – virusul dragostei. Pentru el nu există niciun leac şi nici nu căutaţi. Slavă Domnului, că nu-i! Iubiţi”.

Astăzi, la Muzeul de Istorie a Moldovei şi în holul primăriei Municipiului Chişinău sunt organizate două expoziţii fotografice dedicate marelui compozitor. Eugen Doga s-a născut pe întâi martie 1937 în satul Mocra, raionul Râbniţa. De-a lungul carierei i-au fost acordate titlul de Artist al Poporului, "Ordinul Republicii",  dar şi ordinul "Steaua României" în grad de comandor. Numele lui Eugen Doga a fost inclus şi în lista celor 200 de personalităţi ale lumii.