ACTUALITATE

Bogdan Aurescu: „Am instruit Misiunea României la NATO să ceară împreună cu alţi Aliaţi activarea art. 4 din Tratatul de la Washington”

post-img

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, printr-un mesaj pe Twitter, că a instruit Misiunea României la NATO să ceară împreună cu alţi Aliaţi activarea art. 4 din Tratatul de la Washington.

„În urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, am instruit Misiunea României la NATO să ceară împreună cu alţi Aliaţi activarea art. 4 din Tratatul de la Washington - care stabileşte un mecanism de consultare între Aliaţi - cu privire la impactul situaţiei actuale asupra securităţii Aliaţilor”, a scris Aurescu, joi dimineaţa, pe reţeaua de socializare.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) joi, la 11.00, în contextul conflictului din Ucraina. De asemenea, Armata României a anunţat că a activat punctele militare de comandă cu atribuţii în monitorizarea situaţiei şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea.