ACTUALITATE

Andrian Candu: Limba oficială a Republicii Moldova este limba română

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, spune că limba vorbită în Republica Moldova este româna. Şeful Legislativului a menţionat că şi-ar dori ca Articolul 13 din Constituţie să fie modificat. Asta chiar dacă Marian Lupu, colegul său de partid, crede contrariul. Declaraţiile au fost făcute la Interviurile Telejurnalului, de la TVR Moldova, realizată de jurnalistul Vitalie Guţu.

De altă părere este colegul de partid al preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu. Politicianul a menţionat în nenumărate rânduri că în Republica Moldova se vorbeşte limba moldovenească. Recent, a declarat că Articolul 13 din Constituţie trebuie să rămână neschimbat, pentru asigurarea abordării europene "Unitate prin diversitate". 
 
În decembrie 2013, Curtea Constituţională de la Chişinău a decis că textul din Declaraţia de Independenţă prevalează textului din Constituţie. Astfel, limba română este limba de stat a Republicii Moldova, deoarece acesta este termenul precizat în Declaraţia de Independenţă.