ACTUALITATE

Alexandru Slusari: Cel mai probabil, anul acesta este pierdut sub aspectul deblocării relaţiilor externe

„Este nevoie cât mai repede de un guvern plenipotenţiar. Anul acesta, eu cred că, cel mai probabil, este pierdut sub aspectul deblocării relaţiilor externe”, a declarat deputatul Partidului Platforma DA la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA.

Alexandru Slusari a menţionat că nu crede în miracolul în care un Guvern să fie instalat la 10 zile după alegerile parlamentare.

„Eu nu cred că vom negocia repede cu FMI şi condiţiile vor fi altele. Noi am pierdut un program destul de bun cu FMI. Oricum, cu cât mai repede vom avea un guvern plenipotenţiar, sub aspect economico-social, cu atât mai bine va fi pentru Republica Moldova”, a spus Alexandru Slusari.

Acesta a precizat că lipsa banilor a blocat procesul de subvenţionare în agricultură şi că pot apărea probleme cu cheltuielile strict necesare.

„Eu am informaţii că, de la 1 iunie, Ministerul Finanţelor poate lua decizia să intre în regim manual de administrare a finanţelor, să fie achitate salariile şi pensiile strict necesare, iar restul să eămână fără finanţare”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputatul PAS Mihai Popşoi a precizat că bani pentru alegerile anticipate s-ar putea găsi în fondul de rezervă sau alte fonduri.

„Din moment ce sunt alegeri parlamentare anticipate, resurse trebuie găsite. Socialiştii au privatizat bugetul, iar încercările socialiştilor de a amâna acest proces sunt pentru a mai fura până la alegeri. Noi nu le vom permite acest lucru”, a spus Mihai Popşoi.

Parlamentarul a precizat că găsirea banilor pentru alegeri este o chestiune tehnică.

„68 de milioane găsesc pentru Arena Chişinău, 200 de milioane trebuie să achităm din buget unei companii străine pentru corupţia şi incompetenţa din sistemul drumurilor. Fiecare zi ce trece este suferinţă din perspectivă economică. Dacă nu reuşim să avem guvern până în august, în luna septembrie riscăm să pierdem resursele de la Uniunea Europeană şi de la FMI”, a precizat Mihai Popşoi.