SOCIAL

Aproape 17 mii pacienţi au solicitat ambulanţa în ultima săptămână. Şase persoane, diagnosticate cu hipotermie şi degerături

post-img

În perioada 10 – 16 ianuarie curent, la Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 16565 solicitări. Din numărul total de solicitări, cel mai frecvent s-au adresat la ambulanţă cetăţeni cu urgenţe respiratorii – 5063 pacienţi, dintre care 2074 persoane cu infecţii respiratorii virale acute.

În ultima săptămână echipele de asistenţă medicală urgentă au intervenit prompt la 3298 pacienţi cu urgenţe cardiovasculare, inclusiv 45 cu Sindrom coronarian acut; 1929 cetăţeni cu patologii neurologice, inclusiv 208 accidente vasculare cerebrale şi la 981 persoane cu diverse traumatisme.

Totodată, La Serviciul de Urgenţă au parvenit 54 apeluri pe motivul urgenţelor toxice, printre care 24 cazuri de intoxicaţii cu medicamente, 14 intoxicaţii cu monoxid de carbon şi 11 intoxicaţii alcoolice.

În perioada de referinţă, şase persoane au suferit în urma expunerii prelungite la temperaturile scăzute, dintre care patru pacienţi au fost diagnosticaţi prezumtiv cu hipotermie şi doi cu degerături. După acordarea asistenţei medicale urgente, persoanele vizate au avut nevoie de transportare asistată la spital.

34 % din numărul total de persoane, care au solicitat ambulanţa şi au beneficiat de ajutorul medical prespitalicesc, au fost transportate la instituţiile spitaliceşti pentru continuarea tratamentului în condiţii de staţionar.