Romania La Zi

„România în fiecare zi”. Într-o zi de 12 ianuarie s-a născut actriţa Rodica Tapalagă

Rodica Tapalagă, născută la 12 ianuarie 1939, a fost o actriţă română de film, radio, teatru, televiziune şi voce. Rodica Tapalagă s-a născut la Dorohoi dar la doar trei luni s-a mutat cu familia la Bucureşti.


 A urmat cursurile Liceului "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti. Absolventă a Institutului de artă teatrală şi cinematografică din Bucureşti promoţia 1959, a debutat în 1958 pe marile ecrane în comedia Alo?... aţi greşit numărul!, alături de alte viitoare mari nume ale scenei şi filmului românesc (Ştefan Tapalagă, Ştefan Mihăilescu-Brăila şi Stela Popescu). A creat roluri pe scenele mai multor teatre: Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Nottara şi Teatrul Mic. Din 1961 până în 2010 (cu o scurtă întrupere între anii 1977-1981 când a jucat la Teatrul Mic) a fost actriţă a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucureşti fiind ultima actriţă angajată personal de Lucia Sturza Bulandra.

Căsătorită cu scenograful Ion Popescu-Udrişte (1929 - 2011), au împreună un fiu Barbu (n. 1970).

Rodica Tapalagă a fost sora mai mică a actorului Ştefan Tapalagă.

Să nu uităm să iubim România în fiecare zi. Acest proiect este realizat cu sprijinul Guvernului României, prin intermediul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova.