Extern

Dictatorul de la Moscova, Vladimir Vladimirovici Putin, devine cel mai longeviv președinte rus de la Stalin încoace

post-img
Putin

Sărbătoare mare și nu prea la Moscova. Urmează o săptămână plină pentru dictatorul de la Kremlin. Cu siguranță, invadatorul șef de la Kremlin va face noi declarații delirante despre Occident, Ucraina și Statele Unite. Vladimir Vladimirovici Putin începe săptămâna cu un eveniment important pentru el. Astăzi are loc „încoronarea” pentru un nou mandat de președinte al Federației Ruse.

 


Dictatorul va pune mâna pe o copie a Constituției și va promite că o va respecta. Ce nu spune e că legea fundamentală poate fi modificată așa cum dorește el. Ultima dată a făcut-o în 2021, când a organizat un pseudo referendum, asta ca să poată să candideze din nou la alegerile prezidențiale. Ceea ce s-a și întâmplat.

Cel mai longeviv președinte de la Stalin va deveni după acest mandat cel mai longeviv lider rus de la Ecaterina cea Mare

În martie a avut loc un simulacru de scrutin, asta ca să se vadă pe plan internațional că în Rusia este democrație, iar Putin, „surpriză”, a fost votat de peste 76 de milioane de ruși. Practic, contracandidații lui Putin au intrat la marja de eroare și nu au avut nicio șansă.

În plus, majoritatea adversarilor regimului au fost fie închiși, fie uciși sau descalificați pe motive procedurale.

Putin este cel mai longeviv președinte de la Stalin încoace, dar după mandatul acesta va deveni cel mai longeviv lider rus de la Ecaterina cea Mare, care a domnit în secolul al XVIII-lea.

Defilare de Ziua Victoriei

După asta, pe 9 mai, rușii se pregătesc de Ziua Victoriei și pe străzile Moscovei va avea loc celebra defilare din fiecare an. Noi celebrăm Ziua Europei și pacea, în timp ce Putin probabil o să se mai laude încă o dată cu războiul din Ucraina, unde armata invadatoare nu prea reușește să mai înainteze.

La paradă vor participa în toată țara 150 de mii de militari și doar în Piața Roșie vor fi 9 mii de militari cu 70 de vehicule de luptă.

La fel ca anul trecut, va fi tot un singur tanc, de origine sovietică. Probabil pentru că celelalte au fost distruse de ucraineni.

În războiul din Ucraina, rușii merg din prost în mai prost. Autoritățile de la Kiev estimează că invadatorii au cu 7 mii de tancuri mai puține, că peste 14 mii de blindate au fost distruse, aproximativ 350 de avioane doborâte, iar undeva la 320 de elicoptere și-au găsit sfârșitul pe front.

Vizită la prietenul Xi Jinping

Și după toate aceste evenimente, cu declarații cel mai probabil delirante, Putin dă o fugă până în China. E numai bine că Xi Jinping se întoarce din turneul european și sigur cei doi au de povestit.

Nu de alta, dar China e singura țară prietenă a dictatorului de la Kremlin.

E important de văzut cum va merge această întâlnire, mai ales după vizita liderului de la Beijing în Europa. Să nu uităm că Occidentul și America au făcut presiune de-a lungul timpului ca statul chinez să-şi folosească influenţa pe lângă Rusia pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

În plus, Vestul amenință cu sancțiuni comerciale companiile chinezești, asta dacă China va continua să ajute Rusia.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter