JUSTIŢIE

ULTIMA ORĂ. VIDEO. Procuratura Anticorupţie anunţă rezultatele percheziţiilor în privinţa fostului directorul „Moldtelecom” şi ex-vice-ministru al Economiei. Ce au găsit procurorii

post-img

Procuratura Anticorupţie informează, despre rezultatele obţinute în urma acţiunilor de urmărire penală efectuate la ex-directorul SA „Moldtelecom”, vice-ministru al Economiei care este vizat într-o cauză penală de îmbogăţire ilicită.

„În urma celor 7 percheziţii efectuate la data de 26 noiembrie 2021 de către procurorii anticorupţie în comun cu angajaţii SPIA a MAI la ex-directorul SA „Moldtelecom” şi rudele acestuia, au fost ridicate 10 telefoane mobile, peste 50 de suporturi optice, un laptop, un calculator, înscrisuri de ciornă şi mai multe documente, inclusiv mai multe obiecte de valoare, care fiind cercetate la faţa locului în prealabil, cu implicarea specialistului, s-a constat că prezintă importanţă probatorie pentru cauza penală şi din care s-a stabilit rolul mai multor persoane care au calitate de intermediari ai familiei fostului demnitar, ca urmare a unei tranzacţii imobiliare”, precizează Procuratura Anticorupţie într-o notă informativă. Amintim că, Procuratura Anticorupţie a anunţat 26 noiembrie, procurorii anticorupţie în comun cu angajaţii SPIA a MAI, au efectuat concomitent 7 percheziţii la un ex-director al SA „Moldtelecom”, care este vizat într-o cauză penală de îmbogăţire ilicită. Atunci, au fost reţinute 2 persoane care au calitatea de complici la săvârşirea infracţiunii.