Cultură

Aseară la Chișinău a fost lansată comedia Complotul Bonelor, primul lungmetraj pe care regizorul basarabean Iura Luncaşu îl prezintă şi în Republica Moldova

Aseară la Chișinău a fost lansată comedia Complotul Bonelor, primul lungmetraj pe care regizorul basarabean Iura Luncaşu îl prezintă şi în Republica Moldova

Comedia Complotul Bonelor, un film produs de cineastul basarabean Iura Luncaşu, a fost lansat aseară la Chișinău. Este primul lungmetraj din cariera regizorului iar la premieră au fost prezenţi mai mulţi actori.

Filmul Complotul Bonelor urmăreşte viaţa unui afacerist român de succes, tată a nouă copii pe care îi creşte cu ajutorul bonelor. Filmările au durat doar 17 zile, iar unele scene au fost jucate în Bali. Regizorul Iura Luncaşu a fost prezent la premiera de la Chisinau.

IURA LUNCAŞU regizor, producător: Copiii care se nasc astăzi sunt acei copii (căci premiza filmului aceasta este) care au plecat în viaţă un pic altfel, fără temeri, fără frici, fără inhibiţii. Eu am mare speranţă că ei vor deschide nişte drumuri foarte interesante pentru noi toţi. Când văd oameni care mă felicită, se bucură şi îmi mulţumesc pentru film, nu pot decât să fiu foarte, foarte încântat.

Comedia Complotul Bonelor îi are în rolurile principale pe actorul român Cristi Iacob şi pe Anamaria Prodan, impresar de fotbal și realizatoare TV, care și-a făcut astfel debutul cinematografie.

ANAMARIA PRODAN actriţă, impresar de fotbal: A fost un vis, pe care trebuia să mi-l împlinesc. Valentina din film este cumva Ana-Maria Prodan, o femeie care ştie ce vrea, care nu face compromisuri, care are grijă de familie şi care iubeşte naţiunea de familie. Oamenii care vin, de aici, de la voi, sunt buni, sunt buni din toate punctele de vedere.

Filmul a fost bine primit de cinefili.

"Cu emoţii foarte mari, pentru că, în primul rând, domnul Iura Luncaşu este cumva regizorul copilăriei mele, de mică am primit foarte multe telenovele ale lui."

"Numele Complotul Bonelor mi se pare foarte interesant, îmi pare un film foarte interesant. Când am auzit că vin şi actorii, am fost foarte entuziasmată."

Este primul film lansat de Iura Luncaşu la Chişinău dar regizorul îşi propune să producă un film și în Republica Moldova. El a regizat telenovele celebre care au fost difuzate în întreaga lume. Printre ele: Numai Iubirea, Inimă de Ţigan, Pariu cu Viaţa sau Regina.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter