Actualitate

Sărbătoreşte Independenţa Republicii Moldova alături de TVR MOLDOVA

post-img
imagine

Astăzi, 27 august, se împlinesc 33 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Momentul aniversar va fi reflectat amplu în programele TVR Moldova, cu transmisiuni în direct de la ceremonie și ediții speciale.

ZFR

Programul oficial începe la ora 08:00 cu depunerea de flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”, transmis în direct. La ora 09:00, liderii, însoțiți de membrii cabinetului de miniștri, deputați, deputați ai primului Parlament, șefi ai instituțiilor publice centrale și locale, dar și cetățeni vor depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. TVR Moldova va transmite în LIVE toate evenimentele dedicate Zilei Independenței din Piața Marii Adunări Naționale.

TVR Moldova a pregătit o ediţie specială începând cu ora 11:00. Jurnalistul TVR MOLDOVA, Vasile Munteanu, va discuta cu deputații în Parlamentul 90, semnatarii Declarației de Independență, Ion Hadârcă și Anatol Țăranu.

Urmăriți în Telejurnalul TVR Moldova, de la ora 18:00, evenimentele zilei și aflați cum s-a schimbat parcursul R. Moldova la 33 de ani de la Independență.

Momentul aniversar va fi reflectat și în programele TVR INFO și TVR Internațional, cu transmisiuni în direct de la Chișinău.

Amintim că în acest an se împlinesc 33 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă. La 27 august 1991, Republica Moldova dobândea fundamentele legitime ale consacrării sale depline pe plan naţional şi internaţional. Acum 33 de ani deputaţii primului Parlament, ales în mod democratic, dar şi sutele de mii de oameni adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale au scris cea mai importantă filă în istoria statului Republica Moldova.

Urmăriți TVR MOLDOVA, dar şi online pe paginile de Facebook și Youtube.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter