Recomandări

Ştefan Isac, la „Istorii cu Tâlc”: „Claca, în diferite forme ale ei, este o valoare supremă pentru mine”

post-img
emisiune

Un concert nu este finalul unui drum pentru un artist, ci întreaga cale este importantă, consideră Ștefan Isac, coregraf și lector universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Invitat la ISTORII CU TÂLC, el a povestit despre oamenii care l-au inspirat și modelat, despre dragostea pentru folclor și despre valoarea și importanța unității în cultură și familie. Emisiunea va fi difuzată duminică, 16 iunie 2024, ora 22:00, la TVR Moldova.

ŞTEFAN ISAC:  ,,Pentru mine, o valoare este capacitatea comunităţii de a fi comunitate. Şi claca, în diferite forme ale ei, este valoarea supremă pentru mine. Claca ne-a făcut, în primul rând, să supravieţuim. Folclorul s-a creat în clacă. Între oameni, trebuie să se întâmple claca, adică convieţuirea."

ŞTEFAN ISAC: ,,Actul artistic este foarte important. Când spui ceva de pe scenă, este foarte important ce sădeşti în sufletul spectatorului. Dacă noi nu vom pune seminţe bune, asta va fi un fiasco."

imagine



ŞTEFAN ISAC: ,,Acum, țara noastră trăieşte una dintre cele mai mari drame. Când alte ţări se dezvoltă şi ei sunt acasă la ei, ai noştri sunt plecaţi. Noi trăim o dramă. Acesta este un segment care ne îndepărtează foarte mult de a avea rezultate, inclusiv spirituale, mai rapid.”


Emisiunea „ISTORII CU TÂLC” este difuzată la TVR MOLDOVA duminică, ora 22.00, la TVR INTERNAȚIONAL, vineri, ora 00.10, la TVR CULTURAL vineri, ora 15.00. În reluare - luni, ora 02.00 / joi, ora 10.00 la TVR MOLDOVA.

Invitaţii emisiunii sunt personalităţi din diferite domenii, iar discuţiile sunt pline de confidențe, destăinuiri despre experiențe, eșecuri, dorințe de realizare, stări de bine, emoții, creșteri. Moderatorul podcastului este actorul şi prezentatorul Anatol Guzic.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter