Social

"Ziua Internaţională a Familiei", sărbătorită la Chișinău

"Ziua Internaţională a Familiei", sărbătorită la Chișinău

Sute de oameni au venit astăzi în parcul "Valea Morilor" din Chişinău, pentru o plimbare în aer liber, dar şi pentru a petrecere timpul distractiv alături de cei mici. Ateliere de creaţie şi de meşteşugărit, concerte şi alte activităţi s-au desfăşurat în contextul Zilei Internaţionale a Familiei.

Sute de copii, veniţi în parcul Valea Morilor din Chişinău, împreună cu părinţii, au cântat şi au dansat alături de animatori. Pe aleea principală din parc a fost amenajată o scenă şi mai multe zone de distracţie.

"Este importantă pentru că te susţin în orice moment şi atunci când este greu, ea mereu te ajută."

"Ziua familiei sărbătorim azi. Am venit împreună cu fiica să deseneze să se joace. Să nu stăm acasă." Zonele de meşteşugărit au fost adevărate furnicare. Meşterii populari i-au învăţat pe cei mici să confecţioneze oale din lut şi fluiere.

"Încercăm să experimentăm master class-uri aşa interesante. El este bucuros, iată este foarte implicat. A ieşit ceva frumos."

Tonul distracţiei a fost dat de animatori, iar copiii au asistat la tot felul de experimente, inclusiv chimice.

Iar angajaţii de la Autosalubritate le-au arătat copiilor cum se sortează corect gunoiul.

"Atmosfera este una foarte frumoasă, emoţionantă. Atâta energie pozitivă, e super, e minunat."

Ca distracţia să nu fie pe burta goală, a fost amenajată şi o zonă de gustări. Ce-i drept, preţurile le-au cam tăiat unora pofta de mâncare.

"700 de lei un kilogram de frigărui, nu-i cam ieftin. Dar, poţi să guşti o bucăţică."


ION CEBAN, primar, municipiul Chişinău: Este o acţiune dedicată Zieli Familei, care a avut loc pe 15. Noi am decis să o facem în weekend, la sfîrşit de săptămână."

Un eveniment dedicat familiei a mai avut loc şi în parcul Alunelul. Aici au fost omagiate cele mai longevive cupluri, iar participanţii au mai fost martorii unei cereri în căsătorie.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter