Social

Expertul în efecte vizuale speciale de la Hollywood, Jay Worth, a venit în Republica Moldova

Expertul în efecte vizuale speciale de la Hollywood, Jay Worth, a venit în Republica Moldova

Expertul în efecte vizuale speciale de la Hollywood, Jay Worth, a venit în Republica Moldova pentru a susţine o serie de cursuri pentru studenţi. El a declarat că vede un potenţial enorm în industria creative şi ar reveni pentru alte colaborări.

JAY WORTH, expert în efecte vizuale: „Încerc să încurajez studenţii că tot ce au de spus şi perspectivele lor sunt valoroase şi actuale. Nu contează unde te afli, din ce ţară eşti. Dacă ai o perspectivă unică şi ai nevoie să o împărtăşeşti, vei găsi acea audienţă. Nu există limite.”

Jay Worth este sigur că domeniul creativ are șanse mari de dezvoltare iar potentialul local este în creștere.

JAY WORTH, expert în efecte vizuale: „Îmi place că fiecare persoană de aici are perspective unice şi acest lucru este interesant. Este spaţiu suficient pentru idei diferite şi unice în această lume a producţiei. Este un vis de-al meu să pot şi să profesez, să transmit şi noii generaţii din ceea ce cunosc.”

Participanţii la seminarii au putut afla o parte dintre secretele producţiei de film.

OGEBAŞ DAVID, student: „Noi am aflat foarte multe despre viaţa lui personală, despre cariera lui în spaţiul de efecte speciale. În general, am aflat extrem de multe despre pasiunea lui faţă de produsele multimedia.”

LIDIA SCARLAT, producător: „Este o oportunitate foarte bună pentru a crea noi conexiuni pentru a înţelege cum funcţionează la casele mai mari şi pentru a lua câteva lecţii aplicabile pentru industriile creative de aici de la noi de acasă.”

VICTORIA ADAM, manager de comunicare COR: „Asociaţia COR cu sprijinul donatorilor organizează astfel de evenimente în mod constant pentru că este necesar să aducem asemenea specialişti ca să ne familiarizăm cu ei, dar şi să contribuim la educaţia specialiştilor pe care deja îi avem şi care sunt în formare pentru ca să putem să oferim servicii pe piaţa internaţională şi pentru ca să ne îmbunătăţim serviciile noastre pe care le oferim în domeniul producţiei video.”

Jay Worth şi-a început cariera în 1997. Este câştigător al unui premiu Emmy şi Visual Effects Society. A lucrat la peste 500 de producţii de film, de diferite genuri printre care: Alias, Westworld, Lost, Fringe sau Fallout.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter